Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

de mihaelar63 in , 6 Iul 2018 | 5283 vizualizari

 

 Imi plac sarmalele de primavara -vara. Adun  tot felul de frunze: de vita de vie, hrean sau chiar salata. Bineinteles ca am grija ca sa nu folosesc o carne foarte grasa. De aceasta data am folosit pentru condimentare noile condimente de la Delikat, 100% naturale.
   Prima data am mancat sarmale fierte in vin la zilele orasului Turda, anul trecut. Le-am gustat si nu reuseam sa identific de unde le provine savoarea deosebita. Am intrebat cheful ce insusi le servea si mi-a spus foarte vesel ca el nu are secrete. le impartaseste: foloseste vinul la fiert. Fierte in vin aceste sarmale au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne : 70% vitel+ 30% porc
  • 4 cepe verzi
  • 200 gr orez
  • 200 ml rosii pasate
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura condiment pentru sarmale de la Delikat
  • lingura rasa boia spaniola de la Delikat
  • 1 lingurita piper boabe vietnamez de la Delikat ( zdrobit in mojar )
  • 1 lingurita pasta de ardei iute macinat
  • 2 pahare vin alb demi-sec
  • 2 foi dafin
  • foi tinere de vita de vie
  • foi de hrean
  • marar verde
  • sare de Himalaya
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin:

  1.  Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean.
  2. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care  adugati otetul.
  3. Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele.
  5. Otetul adaugat la oparire da gust frunzelor si ajuta ca acestea sa devina mai elastice. Astfel acestea nu se rup in timp ce le impachetati.
  6. Ceapa se toaca marunt -eu am folosit robotul.
  7. Adaugati orezul si caliti pana acesta devine sticlos. Sarati.
  8. Trageti tigaia incapatoare de pe foc si adaugati pasta de ardei iute, 2 linguri de rosii pasate, boiaua dulce, condimentul pentru sarmale si piperul zdrobit.
  9. Amestecati totul impreuna cu carnea.
  10. Pentru fierbere /cocere folositi un vas de lut. Eu am folosit un vas grecesc de lut emailat denumit gastra.
  11. Se toaca marunt cateva frunze, marar verde si se asaza pe fundul vasului impreuna cu putin ulei.
  12. Impachetati mici sarmale ce se asaza in cerc in oala.
  13. Deasupra se aseaza felii de slaninuta, foi de dafin, restul de rosii pasate si vinul alb.
  14. Asezati capacul si dati vasul la cuptor timp de o ora si jumatate, intensitate medie  (180 grade C) .
  15. Serviti sarmalele calde, cu smantana si hrean razuit in otet.
  •              Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Otetul adaugat la oparire da gust frunzelor si ajuta ca acestea sa devina mai elastice. Astfel acestea nu se rup in timp ce le impachetati.

2

Sarmalele se pregatesc la foc nu prea mare.

3

Serviti un vin usor fructat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca