Sarmalute

de lilik in Porc, 9 Ian 2011 | 4535 vizualizari

 

am facut aceste sarmale impreuna cu mama mea draga....sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 verze murate potrivite
  • 1,500 gr carne tocata de porc(circa)
  • 2-3 pahare cu orez(pahar de plastic)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de bulion(9-10)
  • sare,piper
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Prima data pregatim foile de varza.

Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.

Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea.

Luam cateva foi din varza ramasa si le punem pe fundul oalei unde vom fierbe sarmalele,iar restul o tocam fideluta si mai punem putina peste foi,apoi punem 4-5 linguri de bulion,presaram cimbru si asezam sarmalele in forma de cerc pana le terminam.

Deaupra lor punem cealalta varza tocata, un pic de cimbru,acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 2 ore circa(probati daca sunt fierte),invartim din cand in cand oala sa nu se lipeasca.

Servim dupa plac.

TIPS-URI

1

eu nu am gasit aici,dar puneti in oala si putina afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti cu costita afumata