Sarmalute de pui cu afumatura

de RuxyRux in Pui, 29 Oct 2012 | 4701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari si doua pulpe mari dezosate
  • 250 gr afumatura ( kaizer sau ce doriti de preferat in stil traditional si nu din supermagazin)
  • 2 cutii de rosii maruntite in bulion( Cirio)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • cimbru( daca doriti, sau daca va place marar)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 verze murate mari
  • 3 linguri ulei vegetal( de palmier)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de pui cu afumatura:

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui.

Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul).

Umplem foile de varza cu compozitia de carne si le adaugam in oala peste un pat de varza tocata marunt. Dupa ce am pus toate sarmalele le acoperim cu apa, apoi din nou un strat de varza tocata si deasupra restul de rosii in bulion.

Eu le-am fiert in oala mare de Zepter.

Dupa ce s-au fiert , atunci cand le-am incalzit le-am mai pus o jumatate de ora la cuptor. Servim cu mamaliguta si cu ardei iute in stil traditional desigur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de pui cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de pui