Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie

de silvi0ara in Vita, 15 Apr 2010 | 4684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de manzat  
  • 2 linguri orez  
  • 2 legaturi ceapa verde  
  • 1 legatura marar verde  
  • 1 legatura patrunjel verde  
  • 2 oua  
  • 1 lingura pesmet  
  • 1 lingura pasta de tomate  
  • 4 legaturi foi de stevie  
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie:

Se spala foile de stevie si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde.Apoi se indeparteaza cu grija nervurile mai groase.

Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.

Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de stevie,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

vero_closca 1

16.04.2010, 09:40

delicioase!!! nota 10 pt bucatar!

nadina73 1

16.04.2010, 09:58

asa e oana multumesc mult dar deja srisesem mesajul si apoi am observat ,dar gata silvioara promisiunea e promisiune am dat fruculitele

silvi0ara 1

16.04.2010, 11:22

Multumesc Nadia73.
Oana ,trucul asa l-am invatat si eu de la tv.de la emisiunile de gatit.
Mie imi place cel mai mult cu frunze de stevie,este o frunza mai acrisoara si tare gustoasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman