Savarine

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 3718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • un cub drojdie (25 g)
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • un ou
  • sare
  • sirop:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un vas, adaugam drojdia care a fost topita cu putin zahar, laptele caldut, oul, zaharul, uleiul si un praf de sare. Le amestecam foarte bine si pregatim formele. Le ungem cu unt si turnam compozitie trei sferturi din forma. Inainte de a le baga la copt le lasam la dospit 20-30 minute, dupa care dam tava la cuptor cca. 20 minute. Ca sa fim siguri cand sunt gata le incercam cu o scobitoare.

Le lasam la racit si pregatim siropul: zaharul se pune la caramelizat, il stingem cu apa si il mai lasam la fiert pana se topeste zaharul, adaugam esentele si dupa ce s-a racit si siropul, insiropam bine savarinele, le umplem cu frisca si punem capacul deasupra.

Pentru decor am folosit din nou frisca cu cateva boabe de ciocolata si creione colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine a la " brunetica"