Savarine

de madi_marin in Prajituri, 26 Oct 2013 | 4105 vizualizari

 

E a doua oară când le pregătesc. E adevărat că data trecută au ieşit mai frumoase, asta datorită faptului că am folosit formele ondulate de tartă, dar de data asta am preferat formele individuale de aluminiu. Sunt foarte gustoase, mai ales că prin frişcă am strecurat şi câteva zmeurele din dulceaţă. Serviţi, vă rog

 

INGREDIENTE

  • 10 savarine:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 5 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • frişcă lichidă
  • dulceaţă
  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun  oul bătul, uleiul, zahărul şi esenţele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduţ ca să crească aluatul ( 30 de minute).

Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa ( cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.

Formele de aluminiu se pun într-o tavă mare, apoi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop.

Se umplu cu frişcă ( şi dulceaţă eventual).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarina