Savarine

de Alexandra Burz in Prajituri, 22 Feb 2014 | 5374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 esente rom
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Pentru savarine:

Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina.

Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale.

Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care acoperiti castronul cu folie de plastic si lasati-l sa creasca pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut puneti-l in forme de savarine pe care le-ati uns cu unt si le-ati tapetat cu faina.

Lasati savarinele sa mai creasca in forme aproximativ 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei.

Puneti savarinele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20-25 de minute sau pana ce sunt frumos rumenite deasupra.

Lasati apoi savarinele sa se raceasca.

Pentru sirop:

Puneti apa si zaharul pe foc si lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul.

Opriti focul si adaugati esenta de rom. 

Asamblare:

Cand s-au racit savarinele, intoarceti-le invers si taiati un capacel fara a-l separa cu totul de restul savarinei.

Scufundati fiecare savarina in sirop pana acestea incep sa isi mareasca volumul si sa se imbibe bine cu sirop.

Puneti frisca batuta tare intr-un pos, deschideti usor capacelul fiecarei  savarine si decorati cu frisca intr-un strat foarte generos.

Puteti pune pe fiecare capacel al savarinei putina dulceata.

Puneti savarinele la rece aproximativ 3-4 ore inainte de servire.

 

 

TIPS-URI

1

dulceata poate fi de maI multe feluri insa de preferat fructe de padure sau capsuni (eu am folosit de mure)

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine