Savarine cu pesmet

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 9027 vizualizari

 

Chiar daca forma lor nu prea aduce a savarine, gustul in schimb este yumi, yumi.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pt ornare:  
  • 250 ml frisca indulcita
  • Dulceata de capsuni

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri.

Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.

Trecem savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca si o dam la rece.

Cand servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si frisca.

Ps: ne-avand forme de savarine, am folosit de minitarte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (41)

lia maria 1

27.01.2012, 18:46

bunica
kamy ce faine vremuri
dia
botcrina va multumesc tuturor pentru aprecieri

jolygina 1

29.01.2012, 12:13

chiar ieri am facut si eu

lia maria 1

29.01.2012, 12:38

jolygina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu dulceata de nectarine