Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 3394 vizualizari

 

In mod traditional, se foloseste branza Pecorino tanara, dar eu am inlocuit-o cu discuri din branza de capra proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina alba
  • 200 ml apa
  • 50 grame unt
  • sare
  • 300 grame branza de capra
  • coaja de la 2 lamai
  • ulei de masline pentru prajit
  • 250 ml miere bio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere):

Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie de aluat cu groasimea de 1 cm. Cu ajutorul unui disc sau al unui pahar se taie 24 de cercuri.

Se aseaza un disc de branza in centrul unui cerc de aluat si se prasara putina coaja de lamaie. Se aseaza un alt cerc deasupra si cu ajutorul unei furculite se sigileaza marginile.

Se procedeaza la fel cu aluatul si branza ramase. 

Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii. 

Separat, se incalzeste mierea intr-un vas.

Se consuma Sebadas, fierbinti cu miere deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]