Semifreddo cu migdale

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 5508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 ceasca zahar pudra, cernut
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana 
  • 100 gr migdale macinate, usor prajite
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 100 gr fulgi de migdale, usor prajiti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu migdale:

Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini.
Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga zaharul ramas, smantana , migdalele macinate, lichiorul si esenta de migdale si amesteca.Adauga o lingura plina din compozitie in albusuri si amesteca usor.Adauga albusurile, in 2 transe, in compozitia cu migdale, amestecand dupa fiecare adaugare.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita, acopera-lcu folie si da-l la congelator pentru cel putin 4 ore.Inainte de a-l taia, presara deasupra fulgi de migdale, apasandu-i usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia