Cu totii stim ca siropul din muguri de brad e un remediu bun pentru tuse.Eu fac siropul de brad mai mult sa-l servesc din placere.Amestecat cu apa minerala sau plata si iese un suc delicios.Mai mult il folosesc si ca topping la papanasi,clatite,pancakes.Fiul meu il serveste pe paine cu unt. Recomand tuturor acest sirop,este usor de facut si foarte bun.Nu mai vorbesc cat de placut este sa mergi personal la cules de mugurasi de brad.
Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape.
Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa.
Se fierb o ora si jumatate sub capac.
Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert.
Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc bine mugurii.
Se strecoara printr-un tifon sucul.
Se masoara sucul si cata cantitate de suc este atatea kilograme de zahar se pune.De exemplu la un litru de suc se pune un kilogram de zahar.
Mie mi-a iesit 2 litri de suc.
Se fierbe pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata.
Eu am pus cand a fost legat siropul si 450 g miere de albine si sucul de la o lamaie.
Am lasat sa fiarba inca 20 minute.
Se pune in sticle de sticla si se pastreaza in camara.
Eu l-am pus intr-un pet de 2,5 l.
1
Cine foloseste siropul de muguri de brad pe post de medicament,poate pune in el si cateva picaturi de propolis.
2
Pentru cine doreste un sirop mai aromat se poate pune si 2 linguri de coniac.