Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 22 Apr 2017 | 3235 vizualizari

 

INGREDIENTE

Snitele:

  • 2 oua
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • ulei pentru prajit
  • 50 gr fulgi de mei

Sosul de rosii:

  • 3 cepe verzi
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust

Cartofii natur:

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • fulgi de chili
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur:

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei.

Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde.

Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, la foc mic, 5 minute.

Adaugam apoi boabele de mustar si rosiile pasate, lasam la fiert la foc mic, pana obtinem consistenta dorita la sos. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Ciupercile pleutus se spala si li se indeparteaza codita groasa.

Presaram putina sare si le lasam 5-10 minute si lase apa.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta.

Batem ouale cu un praf de sare si putin ulei.

Punem fulgii de mei intr-un castronel.

Trecem ciupercile pleurotus prin ou batut, apoi prin fulgii de mei si le punem la prajit, in uleiul incins.

Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi scoatem snitelele pe o farfurie in care am asezat servetele absorbente, pentru a scapa de uleiul in exces.

Servim snitelele cu sos de rosii si cartofi natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata