Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

de mihaelar63 in Pui, 24 Feb 2020 | 2971 vizualizari

 

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui far oase sau piele
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
  • 4 linguri faina alba de grau
  • 8 linguri pesmet .
  • ulei pentru prajit
  • 1-2 vinete mici
  • 4 rosii
  • 150 branza maturata Cheddar
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar:

  1. Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
  2. Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
  3. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
  4. Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri .
  5. Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino .
  6. Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet .
  7. Prajiti aceste snitele pe ambele parti  in tigaia cu ulei incins .
  8. Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete .
  9. Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii .
  10. Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel .
  11. Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti  in tigaie teflonata .
  12. Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il  vor absorbi prea mult .
  13. Spalati , feliati si sarati rosiile .
  14. Transferati snitelele in tava   tapetata cu hartie de copt.
  15. Peste fiecare snitel  razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii .
  16. La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute .
  17. La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos .
  18. Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde .
  19. Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata .
  20. Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb  dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html

TIPS-URI

1

In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .

2

Alegeti pesmet granulat de calitate .

3

Este un preparat aspectuos care poate fi transportat cu usurinta . Eu l-am impachetat in folie de aluminiu si am servit colegii la serviciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui