Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte

de Satisfyyourcravings in Somon, 31 Oct 2016 | 6543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr somon cu piele, fara solzi
  • ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 legatura sparanghel
  • 1/2 lamaie
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper
  • cateva rosii cherry
  • 2 cartofi dulci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute. 

Se unge bucata de somon cu ulei de masline, sare, piper si frunzele de rozmarin. Se asaza intr-o tava si se gateste la cuptor 15-20 de minute, in functie de grosime. 

Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparaghelului, apoi se fierbe 4 minute in apa sarata. Se transfera intr-un vas cu apa rece amestecata cu cuburi de gheata. 

Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se adauga sparaghelul. Se gateste 3 minute, amestecand frecvent. La final se stropeste cu sucul de lamaie, sare si piper. 

Se indeparteaza pielea somonului, cu grija si se asaza inapoi in tava. Se mai gateste cateva minute, in cuptorul fierbinte pana devine crocanta. 

Se serveste somonul, impreuna cu sparaghelul, cartofii dulci, rosiile cherry si pielea crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

01.11.2016, 10:30

anca_rm 1

01.11.2016, 10:37

Panacris 1

10.04.2017, 18:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]