Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie.
Sos:
Intr-o tigaie adanca/wok se pune 50 g unt si ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Smantana se amesteca cu cea pentru frisca si cu lingurita de amidon dizolvata in 2 linguri de apa, sare si piper. Se adauga in tigaie peste ceapa si se adauga 100 ml apa. Se amesteca incontinuu aprox. 7 minute pana se ingroase, apoi se trage deoparte.
Sosul se pune intr-un blender si se amesteca 1-2 minute pana se marunteste ceapa. Se asezoneaza cu patrunje/marar proaspat tocat si se adauga putina zeama de lamaie.
Rondelele de somon se servesc alaturi de orez simplu( fiert cu sare si piper) , sos de smantana si lamaie.
Pofta buna!!!