Sos de zmeură homemade

de simonacallas in Cook and smile, 15 Apr 2014 | 8173 vizualizari

 

Astăzi vă prezint sosul de zmeură – un accesoriu delicat şi foarte flexibil în bucătărie, care are marea calitate de a putea fi folosit ca topping la aproape orice desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 150 g zahăr din care punem deoparte 2 linguri
  • 1 ceaşcă de apă (circa 100 ml)
  • 1 plic Gelfix care conţine pectină
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de zmeură homemade:

Am pus zmeura în blender, cu apa şi am amestecat bine (foto 1).

Am transferat conţinutul blenderului într-o crăticioară, pe care am pus-o pe foc şi, când a început să fiarbă, am adăugat cele 150 g de  zahăr (mai puţin cele 2 linguri) şi am lăsat pe foc timp de 15-20 minute (foto 2).

Când sosul a început să se lege (foto 3), am amestecat conţinutul plicului de gelfix cu cele 2 linguri de zahăr şi am încorporat în sos, amestecând continuu.

Am mai lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute şi, când sosul a căpătat consistenţa dorită (foto 4), am luat vasul de pe foc.

L-am pus imediat în borcane pe care le-am închis ermetic.

După ce se răceşte, îl putem consuma cu mare angajament :)  

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahăr nu e bătută în cuie. Gustăm sosul, în timpul fierberii, şi, dacă îl dorim mai dulce, mai adăugăm zahăr.

2

Eu nu strecor niciodată sosurile şi piureurile din fructe de pădure, pentru că îmi place mult efectul vizual pe care îl dau sâmbureii în compoziţie, mai ales la zmeură. În plus, seminţele de zmeură sunt bogate în vitamina E, carotenoizi (precursori ai vitaminei A), acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6 şi au proprietăţi antooxidante. E drept că prelucrarea termică le mai scade efectele. Însă cine nu doreşte să consume seminţele, poate să le strecoare, după blenduire, înainte de a pune sosul pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de zmeură homemade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

15.04.2014, 22:44

Exceptional draga mea! Adooor zmeura sub orice forma

simonacallas 1

20.04.2014, 22:04

Multumesc mult, Rux Si eu ador zmeura

babi5 1

26.11.2014, 20:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]