Souffle de spanac

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2012 | 5476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100g cascaval ras
  • 200g spanac fiert si scurs
  • 4 linguri cu faina (rase)
  • 60g unt(margarina)
  • 250-300ml lapte
  • sare
  • piper
  • Pentru uns vasul-margarina si pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de spanac:

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca cocoloase. Cand pasta se face ca o smantana mai groasa se da jos de pe foc si se pune intr-o cratita mai mare cu apa rece. Cand s-a racit se adauga galbenusurile separate de albus, dar se pun cate unul, apoi amestecand pana se incorporeaza. Adaugam pe celalalt astfel incat se pun toate cele 4 galbenusuri. Se adauga sare, piper, jumatate din cantitatea de cascaval ras, spanacul bine scurs tocat cu cutitul, nu la blendar si la sfarsit se pun albusurile spuma tare. Se amesteca de jos in sus.

Se ia un vas rezistent la foc sau o tava mai mica asa cum am avut eu care trebuie sa fie unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se pune souffleul in tava si deasupra se pune restul de cascaval ras. Sta la cuptor 45 de minute la 180 grade (cuptorul preincalzit) si este gata cand si compozitia din mijloc se va ridica in sus si va fi frumos rumenit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]