Spaghete carbonara, reţetă italiana

de articook in Spaghete, 18 Iun 2010 | 20245 vizualizari

 

 Spaghete carbonara, reţetă italiana
Spaghetele sunt intotdeauna usor de facut. Iar daca gasesti ingredientele perfecte si le pui la un loc poti sa prepari spaghete la fel de bune ca si cele servite in cele mai bune restaurante. Iti ia mai putin de 30 min. sa le prepari. Reteta aceasta e din "familia" spaghetelor carbonara.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet spaghete
  • 3 fire carnati cabanos, taiati rondele
  • 40g parmezan razuit
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • ulei de masline extra virgin
  • sare de mare
  • 2 galbenusuri
  • frunze de busuioc
  • optional: smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă italiana:

 Spaghete carbonara, reţetă italiana

Puneti la fiert intr-o oala inalta, apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati spaghetele si fierbeti-le la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 8 minute, verificati daca sunt fierte si in interior, iar daca sunt gata, spalati-le cu apa rece. Lasati-le sa se scura bine de apa.

Intre timp, intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si rondelele de carnati. Dupa ce s-au rumenit stingeti focul si lasati-le in tigaie. Puneti spaghetele in tigaie peste carnati, apoi presarati parmezanul, turnati galbenusurile si amestecati bine toate ingredientele.

Puneti pe masa un bol cu smantana si unul cu frunze de busuioc pentru a se servi fiecare. Serviti imediat, cat inca sunt calde.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

iulya 1

19.06.2010, 12:33

arata bine pastele tale,dar eu as incerca cu sunculita afumata sau muschi taranesc in loc de carnatii cabanos,o sa fie mai gustoase

- Andreea - 1

18.02.2013, 19:15

Cipriano...daca taceai filozof ramaneai ... Afla ca spaghetele Carbonara nu se prepara doar in varianta aceea cu ou, pancetta si parmezan...si pina nu incerci nu stii daca e sau nu scirbos (schifo) !!!

- Andreea - 1

18.02.2013, 19:16

Prezentarea e foarte frumoasa si cred ca sunt delicioase si cu cirnati.am sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu bacon si sos de rosii