Spatzle cu carnaciori si sos de rosii

de T I M E A in Paste, 7 Oct 2014 | 8118 vizualizari

 

O mancare rapida pentru cei ca mine, care ajung tarziu acasa de la lucru si vor ceva rapid pentru ca le e si foame :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spatzle (500 gr) - eu le gasesc la Lidl
  • 250 gr carnaciori afumati usor picanti
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 ml suc de rosii
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu carnaciori si sos de rosii:

Avem nevoie de doua tigai adanci sau orice alt vas doriti. Eu am folosit cele doua wok-uri pe care le am in dotare.

In primul am topit untul si am adaugat pastele. Le-am lasat pe foc amestecand aprox 5 minute. Oprim focul.

In celalalt wok incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt. 

Adaugam carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se caleasca si acestia.

Apoi turnam sucul de rosii, adaugam zaharul, sarea si piperul si busuiocul taiat marunt si lasam sa fiarba aprox 10-15 minute. Cu 5 minute inainte de a opri focul adaugam si usturoiul tocat marunt.

Servim spatzle cu sosul de rosii cu carnaciori ori amestecandu-le direct in tigaia cu sos ori punand sosul peste paste.

Rasnim deasupra condimente aromate.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

puteti pune orice carnaciori va plac, nu trebuie sa fie neparat picanti

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu carnaciori si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spatzle cu smantana si ciuperci