Spirala cu vinete si carne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2015 | 4613 vizualizari

 

Daca Bivolaru are spirala, de ce sa nu am si eu...care se baga la o spirala spiritualo-gustativa...:))

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata din pulpa de porc
  • 2 vinete mai lunguete cca 1 kg
  • 2 legaturi cu ceapa verde
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 rosie
  • piure de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu vinete si carne:

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Dupa ce am terminat de prajit fasiile de vinete, ne apucam de umplutura. Tocam marunt ceapa verde, radem morcovul pe razatoarea mica, le calim in tuci si apoi le punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper,ou si 1 lingura de piure de rosii, omogenizam totul foarte bine. Pe blatul de lucru intindem hartie de copt, asezam fasiile de vinete, in asa fel incat sa formam un pat de vinete mai lung pe care sa putem sa-l rulam. Peste patul de vinete intintem umplutura de carne si rulam, apoi formam o spirala. Asezam spirala, nu o luam de pe hartia de copt, intr-o forma rotunda, apoi taiem rosia si ornam cu ea, punem pe toata suprafata piure de rosii, nu foarte mult. Dam forma la cuptor, pentru inceput acoperim cu hartia de copt, lasam cca 40 min la foc mediu, apoi dam hartia de copt deoparte si lasam inca 20 min sa se rumeneasca. Se poate servi cu kechup dulce, cu smantana, cu parmezan, fiecare dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:18

Ce fain arata! Super!

- Andreea - 1

21.10.2015, 12:53

Rocsi 1

21.10.2015, 19:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]