Steluta din crema de zahar ars

de Patricia Iordache in Prajituri, 7 Apr 2013 | 4818 vizualizari

 

O reteta usoara, rapida, tocmai buna pentru un desert de duminica.

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie pentru sirop:
  • -100 gr zahar;
  • - putina apa;
  • Iti trebuie pentru crema:
  • - 5 oua mici;
  • - 100 gr zahar;
  • - 400 ml lapte;
  • - semintele de la un baton de vanilie;
  • - putina sare;
  • - coaja de la o portocala mica
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta din crema de zahar ars:

Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit.

Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma.

Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de portocala rasa fin. Treptat adaugi laptele aromat.

Torni amestecul peste siropul de zahar care intre timp, s-a intarit. Pui vasul cu intreaga compozitie, intr-o tava cu apa si bagi la cuptorul incins pentru 20-25 minute, la foc potrivit.

Lasi sa se raceasca si rastoarni pe un platou, pui la frigider pentru 1-2 ore, apoi portionezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa