Stiuca umpluta

de sasha in Peste, 17 Iun 2013 | 7272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca de un kg
  • 2/3 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa si jumatate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura orez
  • 100 g sunca afumata
  • 1 ou
  • 200 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta:

Curatam pestele de solzi si spalam bine.

Se taie usor in jurul capului fara a taia capul de tot, asa incepe metoda dezpielitarii. Cu ajutorul unui cutit lat si lung se desprinde usor in zona taiata (desprindem pielea de carne). Apoi cu ajutorul degetelor tragem in jos pana la aripioare, acolo taiem os cu os fara a rupe pielea, ajunsi la coada taiem sira. Dezosam carnea de la stiuca, o dam prin masina de tocat cu sunca afumata si painea stoarsa de lapte. Tocam ceapa marunt si o calim cu orezul, adaugam apa din cand in cand pana se umfla orezul. Fierbem morcovul, il taiem cuburi nici prea mari nici prea mici. Toate ingredientele se amesteca cu oul, morcovul, patrunjelul tocat fin, ceapa cu orezul , sare si piper dupa gust.

Umplem stiuca cu compozitia obtinuta, punem cate 2-3 linguri, tragem compozitia usor in jos spre coada. Umplem si capul. 

Ungem o tava cu un strat generos de unt, asezam frumos stiuca pe patul de unt si unt pe deasupra stiucii. Dam la cuptor  pentru 30-35 de minute  la 160-170° pana devine pielea aramie.

TIPS-URI

1

Nu e nimic daca atunci cand desprindem pielea de carne raman bucati de carne pe piele, e mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]