Stufat de pui

de divainbucatarie in Pui, 18 Apr 2011 | 5550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 1 ceapa alba mare
  • 6 legaturi ceapa verde
  • 6 legaturi usturoi verde
  • 200 ml suc de rosii
  • 250 ml supa legume
  • 8 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze busuioc
  • optional o legatura patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de pui:

PREPARARE:

Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui.

Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu restul de supa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem peste carne. Adaugam sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc.

Fierbem totul acoperind vasul cu un capac 10 minute, apoi fara capac inca 5-10 minute. Daca folositi patrunjelul puteti sa il adaugati cu 2-3 minute inainte sa opriti focul.
Servim cald. Un pahar de vin alb ar merge perfect langa acest stufat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]