Stufat de pui

de Brindusa in Pui, 24 Apr 2010 | 4815 vizualizari

 

Ce faci cand ai in frigider o groaza de ceapa si usturoi verde (de la tara)? Stufat, of course! Stiu ca cel de miel e o minunatie, dar eu nici sa nu vad asa ceva in farfurie. Puiul sa traiasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pui (piept dezosat am avut eu) taiat bucati
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 5 catei usturoi, taiati marunt
  • 20 fire cepa/usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1lingura amidon de porumb
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de pui:

Fierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le sub forma de cununite, cat mai strans (eu fac asta cu o furculita pe care o rotesc).

In uleiul incins prajeste bucatile de pui pe toate partile, pana devin aurii. Pune ceapa si usturoiul tocate si caleste la foc mediu. Adauga din apa in care a fiert ceapa si lasa pana ce puiul e aproape fiert. Adauga sucul de rosii , potriveste de sare si lasa sa se formeze sosul. Pune cununitele de ceapa/usturoi in sos. Amesteca amidonul cu putina zeama de la ceapa si toarna-l in sos ca sa-l lege. Da cateva clocote.

TIPS-URI

1

Mai gustos, dar ceva mai nesanatos, e sa prajesti cununitele de ceapa in unt si asa sa le pui in sos. Eu le las neprajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Bucataras 1

24.04.2010, 22:32

da, ai scris voi cu c (am modificat din nou mesajul tau, acum e corect

Dana Cristea - pusikmea 1

24.04.2010, 22:54

vai de mine, imi cer scuze promit ca nu mai fac

Brindusa 1

24.04.2010, 22:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui