Stufat din coaste de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 12540 vizualizari

 

In fiecare primavara imi fac provizii de carne de miel si ied pentru tot restul anului, astfel ca pot servi un drob sau stufat chiar si-n luna noiembrie :-bd

 

INGREDIENTE

  • coaste de ied
  • 8-10 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • o ceapa uscata
  • amestec de legume uscate, fara sare
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingura de faina sau amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din coaste de ied:

Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand  totul la innabusit. Adaugam  apa atat cat sa acopere coastele si lasam la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari de 4-8 cm, apoi se adauga in vasul in care fierbe carnea de miel.

Cand si ceapa este fiarta, adaugam 400 ml suc de rosii in care dizolvam o lingura de faina  sau amidon alimentar. Dupa inca 5 minute oprim focul , potrivim de sare  si adaugam mult patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat vom folosi mai multa ceapa verde, cu atat mancarea va fi mai dulce si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din coaste de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de ied