Sufleu cu salau

de Oana in Salau, 24 Oct 2009 | 36738 vizualizari

 

O reteta usoara si tocmai buna pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de salau, sau orice alt peste alb
  • o ceapa
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri cu boabe de porumb (conserva)
  • 10 buchetele de broccoli
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu salau:

Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele strecurat, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se adauga si cei 100 ml lapte ramasi, apoi se opreste focul.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb, apoi se fac piure impreuna cu 40 g unt, sare si cateva linguri cu lapte. Ouale se fierb tari si apoi se taie felii rotunde (eu am folosit un dispozitiv special de feliat oua). Broccoli se fierbe si el in apa cu sare pana se inmoaie putin.

Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza pestele rupt bucati, feliile de oua, broccoli si boabele de porumb, apoi sosul alb cu lapte. Deasupra se pune piureul de cartofi si se presara cu cascaval ras. Se pune forma in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Sufleul se poate imbogati si cu 100 g creveti roz, dand un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu salau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valentina 1

22.03.2010, 20:22

Am facut-o cu pastrav, fiindca n-am gasit salau, dar a iesit BESTIALA!!!!!

Oana 1

22.03.2010, 21:10

Mmm, Vali, bine ca mi-ai adus aminte sa mai fac si eu, le place mult si baietilor, e pe gustul lor

babi5 1

14.10.2013, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu rosii , praz si masline