Sufleu de ciuperci

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 12 Iul 2013 | 6420 vizualizari

 

Reteta originala, dintr-o revista Ioana, contine si 4 dovlecei; eu nu am pus...

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci, eu am folosit champignon si am pus cca 400 de grame deoarece nu am mai folosit dovlecei,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 lingura unt,
  • frunze de busuioc (eu am folosit din cel uscat),
  • 1 catel de usturoi,
  • 100 g branza Gouda (eu am folosit cascaval),
  • 4 oua,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g crema de branza (eu am folosit Delaco "Ceva pufos-Crema de branza cu smantana"),
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciuperci:

Curatam ciupercile si le taiem feliute; la fel procedam si cu ardeiul. Dam branza pe razatoare. 

Calim ciupercile in putin ulei, dupa care adaugam si fasiile de ardei; le calim si pe ele un pic.

Incingem cuptorul la 200 de grade. Zdrobim catelul de usturoi. Intr-un bol frecam bine ouale, cu un tel in forma de para. Adaugam peste oua usturoiul si incorporam crema de branza. Adaugam si laptele, amestecand in continuare.

Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Presaram busuioc.

Intr-o forma de sufleu, unsa cu unt, asezam legumele calite (daca folositi dovlecei, taiati-i felii subtiri, pe lungime, pe care le caliti si le asezati printe ciuperci si ardei). Turnam deasupra laptele amestecat cu oua si crema de branza si presaram branza rasa.

Coacem cca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Anett 1

12.07.2013, 19:30

Rocsi 1

12.07.2013, 21:01

Bun bun

Xandrinne 1

13.07.2013, 07:47

Va multumesc!
Chiar a fost bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]