Reteta originala, dintr-o revista Ioana, contine si 4 dovlecei; eu nu am pus...
Curatam ciupercile si le taiem feliute; la fel procedam si cu ardeiul. Dam branza pe razatoare.
Calim ciupercile in putin ulei, dupa care adaugam si fasiile de ardei; le calim si pe ele un pic.
Incingem cuptorul la 200 de grade. Zdrobim catelul de usturoi. Intr-un bol frecam bine ouale, cu un tel in forma de para. Adaugam peste oua usturoiul si incorporam crema de branza. Adaugam si laptele, amestecand in continuare.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Presaram busuioc.
Intr-o forma de sufleu, unsa cu unt, asezam legumele calite (daca folositi dovlecei, taiati-i felii subtiri, pe lungime, pe care le caliti si le asezati printe ciuperci si ardei). Turnam deasupra laptele amestecat cu oua si crema de branza si presaram branza rasa.
Coacem cca 30 de minute.