Sufleu de mazare

de loredanaaa in Mancaruri de legume, 14 Apr 2019 | 3699 vizualizari

 

Este un preparat usor de facut, gustos pe care îl puteți pregăti în orice anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 200gr. orez
  • 500 gr. mazare
  • 1 lingurita busuioc
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de mazare:

Orezul se fierbe cu sare.
Mazarea fiarta se pune la scurs.
Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . 
Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Se ia vasul de pe foc,încorporând pe rand, 150 gr. cascaval ras, ouale si busuiocul.
Intr-o tava  unsa cu untul ramas (sau tapetata cu foaia de copt ),se  pune  straturi de orez, mazare ,sosul  alb si
deasupra cascaval ramas.
 Se pune sufleul in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]