Sufleu de mazare

de loredanaaa in Mancaruri de legume, 14 Apr 2019 | 3194 vizualizari

 

Este un preparat usor de facut, gustos pe care îl puteți pregăti în orice anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 200gr. orez
  • 500 gr. mazare
  • 1 lingurita busuioc
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de mazare:

Orezul se fierbe cu sare.
Mazarea fiarta se pune la scurs.
Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . 
Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Se ia vasul de pe foc,încorporând pe rand, 150 gr. cascaval ras, ouale si busuiocul.
Intr-o tava  unsa cu untul ramas (sau tapetata cu foaia de copt ),se  pune  straturi de orez, mazare ,sosul  alb si
deasupra cascaval ramas.
 Se pune sufleul in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu morcovi baby si carnati albi (Bratwursti!)!