Sufleu de spanac cu cartofi

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2012 | 8353 vizualizari

 

Si acum sa va spun cum am facut si sufleul de spanac....

 

INGREDIENTE

  • 350 g spanac proaspat(congelat)
  • 800 g cartofi albi
  • 4 oua
  • 70 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g pesmet
  • nucsoara
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de spanac cu cartofi:

 Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.

Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.

Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.

Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.

Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de spanac cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (10)

Cris2711 1

11.04.2012, 16:06

bun

MotanLaOale 1

11.04.2012, 17:56

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:50

cred ca am sa-l mananc asa simplu sa ii simt gustul mai ineu

COMENTEAZA