O supică super delicioasă!
Legumele se curăță de coajă, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
Între timp se curăță ciupercile și se adaugă la legume, jumătate din cantitatea de ciuperci, în special codițele, lăsându-se la fiert încă 20 de minute. Ciupercile rămase se pun la copt, într-o tavă termorezistentă, presărate cu ulei de măsline, sare și cimbru, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperite. După ce au fiert legumele se pasează sau se trec prin blender, la final se adaugă usturoiul presat și un pic de ulei de măsline. Ciupercuțele coapte se feliază și se așează la servire în supa cremă, completându-se cu crutoane făcute în casă (http://www.bucataras.ro/retete/crutoane-21009.html).
Poftă bună!