Supa crema de dovleac placintar

de Anett in Supe, 4 Ian 2016 | 7274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac placintar
  • 100 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 80 gr slanina
  • 50 ml vin alb demisec
  • sare, piper, nucsoara
  • ulei
  • optional pentru servire crutoane, smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac placintar:

In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem intr-o farfurie. 

Lasam ceapa in oala, apoi introducem dovleacul si cartofii. Prajim pentru cateva minute, adaugam apoi vinul, o cana apa, sare, piper si nucsoara dupa gust.

Acoperim oala cu un capac si lasam aproximativ 20 de minute sa fiarba, pana legumele se inmoaie.

Cu ajutorul unui blender omogenizam supa, servim cu slanina prajita si cu cateva linguri de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]