Supa de chimen

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe, 21 Apr 2015 | 5118 vizualizari

 

Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie, branzeturile, iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acuma, dupa sarbatori, cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 morcovi
  • 1pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest ulei se calesc 2-3 min. Semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se opreste focul.

Supa se serveste cu crutoane de paine. Pentru acestea, se taie painea cubulete mici. Se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana se rumenesc. Se adauga in supa, la servire.

                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]