Gulia este indicata pentru sanatatea articulatiilor, a dintilor si este un bun protector contra infectiilor sau a ranilor de orice fel.Gulioarele juta la eliminarea din organism a toxinelor.
Daca va plac gulioarele, atunci o sa va placa aceasta supa de gulioare cu galuste, presarata cu verdeata si dreasa cu smantana( sau nu )
Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem.
In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi.
Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba legumele la foc mic, acoperit.
Preparam galustele amestecand faina cu oul si doua linguri de ulei, amestecam bine pina obtinem o pasta consistenta dar nu foarte tare.O lasam sa se odihneasca pina punem sa fiarba apa cu sare si in momentul cand clocoteste rupem galustele cu lingurita.Le lasam sa fiarba 10-12 minute apoi sa sa odihneasca 5 minute.Printr-o strecuratoare rasturnam apa de pe ele si le trecem printr-un jet de apa rece.
Cand legumele sunt fierte, adaugam galustele in supa si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti !
1
Cine doreste poate drege supa cu smantana.
2
Servim supa alaturi de ardei iute.