Supa de praz gratinata

de Catalina L in Supe, 12 Noi 2016 | 3431 vizualizari

 

O adaptare cu praz a celebrei retete frantuzesti de supa de ceapa:)
Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simpla de facut din putine ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros.
Originea prazului este în zona Mediteranei.
Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Prazul este simbolul național al Țării Galilor, fiind foarte renumit și în Oltenia :). (sursa: wikipedia)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/supa-de-praz-gratinata.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz
  • 1 cub Knorr de vita
  • 1 l de apa (sau 1 l de supa de vita)
  • 2 linguri faina
  • cimbru, dafin
  • 20 cl de vin alb piper,
  • sare
  • felii de pâine completa
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz gratinata:

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit.

Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze.

Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda.

Puneti piper, cimbru si foaia de dafin.

Acoperiti si fierbeti la foc potrivit timp de 25 minute.

Incalziti cuptorul la  200°C.

Varsati supa in castronele pentru cuptor, puneti felii de paine deasupra, presarati cascaval ras si dati la cuptor pana se topeste branza. 

Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste, de post