Supă/ciorbă de iepure

de Panacris in Supe, 13 Apr 2014 | 8733 vizualizari

 

O delicioșenie, ce îmi aduce aminte de copilărie ;) Pentru mine, supa înseamnă zeamă limpede cu tăiței sau găluște ;). În răgățime supa e: ciorba dulce din Ardeal ;), iar ciorba în sine musai să fie acrită cu borș sau bulion ;) Așa că nici nu știu cum să-i mai spun preparatului de mai jos ;) Cert este că e foarte sățios și lipsit de calorii. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi 2 bucăți,
  • tăiței de casă a la Panacris,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • verdeață pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă de iepure:

Carnea de iepure  se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de la carnea fiartă. Apoi se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, verdețuri și mirodenii, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute. Spre final se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert minim 3 minute

;) Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață,ca atare, eventual cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă ;)

Spor și poftă bună! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure