Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica.
Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet.
Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiunile 23 cm X 30 cm apoi turnati compozitia obtinuta.
Puneti tava in centrul cuptorului incins la 200C/400F/Gaz 6 si coaceti pentru 7 - 10 minute sau pana ce devine aurie.
Cineva m-a invatat un truc pentru a rula un swiss roll asa ca am sa il impartasesc cu voi. Umeziti putin un prosop de bucatarie si asezati-l pe o suprafata plana de lucru apoi intindeti peste acesta un strat de folie alimentara. Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de folie presarati putin zahar pudra apoi rasturnati aluatul de swiss roll si indepartati hartia de copt.
Intindeti gemul de zmeura apoi un strat subtire de frisca. Daca nu aveti gem de zmeura puteti folosii gem de capsune sau chiar de cirese cum am facut eu de data asta pentru ca am descoperit cam tarziu ca nu mai am gem de zmeura. :(
Cu ajutorul foliei de plastic rulati swiss roll-ul, usor sa nu se rupa apoi indepartati folia de plastic si asezati pe un platou. Cand este gata topiti ciocolata cu 3-4 linguri frisca lichida si ornati dupa preferinta. Eu am ornat cu ciocolata topita si cu putina frisca. Puteti orna doar cu putin zahar vanilat.
Dati la frigider pentru cel putin 10-15 minute sau pana ce se intareste putin ciocolata, taiati in felii de marimea dorita si gata de servit..
POFTA BUNA!!!