Tablou cu un altfel de ostropel

de Constelatialeu in Pui, 16 Aug 2017 | 2790 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece Maria Sa Bucatatas a dat liber la reinterpretat retete inspirate, de la unii, de la altii, nu care cumva de la noi insine, ca ne descalifica, hai sa o fac si pe asta......m-am apucat sa pictez un tablou impresionisto-realistic in stil Clemenscian, avand ca sursa de inspiratie bucataras Irina......  https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-cu-mamaliguta-51162.html

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui
  • 1,7 kg rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 11 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei masline
  • 30 g unt
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tablou cu un altfel de ostropel:

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete.

Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si le-am maruntit bine. Ceapa o curatam si o taiem marunt, radem morcovul pe razatoarea mica, iar usturoiul il taiem bucatele mai mici.

Punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul de masline si untul, lasam pana se topeste untul si este incins, apoi adaugam ceapa si usturoiul, lasam 5 min sa se caleasca, adaugam morcovul, omogenizam si acoperim cu un capac, lasam sa se inabuse cca 15 min. Ridicam capacul turnam, rosiile si 400 ml apa si lasam sa fiarba la foc domol, cca 30-40 min. Daca ni se pare ca rosiile sunt un pic acrisoare, adaugam o lingurita de zahar, potrivim de sare, dupa ce au fiert 40 min, adaugam pieptul de pui si mai lasam cca. 15 min la foc domol sa fiarba. La final, putem sa adaugam patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tablou cu un altfel de ostropel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Filete de pui in usturoi cu sos de smantna si pasta de rosii