Taci si-nghite

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2010 | 7071 vizualizari

 

Multumesc Bucataras pentru minunatele carti ale lui Radu Anton Roman! Iti incanta sufletul cand le citesti, sunt extraordinar de frumos povestite retetele!

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 250 g telemea rasa nu prea sarata
  • 200 g feliute de sunculita afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si-nghite:

Din malai, lapte si smatana se face o mamaliguta mai moale. Se unge o tava sau o cratita cu 50 g unt, se asterne un strat cu jumatate de mamaliguta, se presara doua treimi din branza si feliile de sunculita si se intinde un al doilea strat cu mamaliguta ramasa.

Se infunda cu fundul polonicului sase lacasuri in care se sparge cate un ou, se presara peste fiecare branza ramasa si putin unt.

Se da la cuptor pana capata o oarecare culoare:) aprox.40 de minute.

TIPS-URI

1

Se poate adauga slaninuta afumata sau carnaciori la umplutura si se poate condimenta cu sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si-nghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv(2)