Tacos de peste

de nico15 in Ton, 7 Aug 2017 | 5416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • Suc de 1 lime
  • 2 lingurite pudra de chili,
  • 1/2 lingurite cumin macinat
  • 1/2 lingurită
  • Piper rosu
  • 500 g cod (sau alte tipuri de peste alb)
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
  • Sare
  • Piper
  • 8 tortilla de porumb
  • 1 avocado
  • Pentru servire
  • Smântână
  • PENTRU COLESLAW:
  • 5-6 linguri maioneză
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurite coriandru proaspat tocat
  • 150 g de varza rosie tocata,
  • 2 linguri de porumb prefiert (poate fi si de la cutie)
  • 1 ardei jalapeño tocat fin
  • 100 g de varza alba tocata
  • 75 g de morcov ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tacos de peste:

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada.

Lăsati timp de 15 minute. Am spalat, curatat si taiat fin legumele, mai bine zis varza o taiem la mandolina, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Într-un castron mare, amestecam împreună maioneză, suc de lămâie, coriandru.

Adaugam peste amestecul de varza, morcov, porumb si jalapeño. Se condimentează cu sare si piper.

Într-o tigaie non aderenta, punem uleiul la incalzit, pentru a praji pestele. Îndepărtati codul din marinadă, tamponati bine de excesul de lichid si asezonati pe ambele părti ale fiecărui filet cu sare si piper. Prajiti pestele 5 minute pe fiecare parte. Lăsati să se odihnească timp de aproximativ 5 minute înainte de a-l monta in tacos.

Asamblare tacos: rupe  pestele in bucati potrivite, pune tortilla pe gratar pt a se incalzi si totodata de a se praji un pic, serveste pestele peste tortilla la grătar cu salata si avocado.

Mai puteti adauga suplimentar suc de lămâie deasupra si garnisiti-l cu smântână.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacos de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]