Tagliatele cu inele de calamar

de Larisel in Fructe de mare, 16 Sep 2014 | 9441 vizualizari

 

Sunt mare fana a fructelor de mare :) as putea manca nonstop, la micul dejun, pranz, cina si intre mese :))

 

INGREDIENTE

  • tagliatele, in functie de cat de multe vreti sa faceti
  • calamari, cam 400 de grame am avut eu
  • o rosie mai mare
  • patrunjel
  • un catel de usturoi
  • sare, piper
  • vin..cam 50 de ml
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu inele de calamar:

Tagliatele se pun la fiert tinand cont de timpul de fierbere.

Intr-o tigaie, pune un pic de ulei iar cand s-a incins punem usturoiul tocat marunt iar dupa un minut si inele de calamar, lasam la foc mic in timp ce tot mestecam.

In timpul cat taiem rosia, turnam vinul peste calamari.

Cand alcoolul s-a evaporat, adaugam rosia taiata si patrunjelul marunt.

Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand capata consistenta dorita.

Pastele se scurg, se pun in farfurie peste care se adauga inele si parmezan.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

un secret pe care l-am furat de prin alte retete a fost sa pun cateva linguri din apa de la paste, avand amidon,sosul se leaga mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu inele de calamar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]