Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

de Oana in Fructe de mare, 20 Aug 2011 | 10757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde tocat fin
  • 200 g tagliatelle
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu creveti si sos de rosii:

Cozile de creveti se curata de crusta, pastrand codita mica, se spala si se scurg.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pne usturoiul dat prin presa. Se adauga crevetii, intorcandu-i pe ambele parti. Cand crevetii s-au facut roz se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa se inabuseasca putin. Rosiile se mixeaza la blender si se adauga peste creveti. Se presara cimbru uscat si se mai lasa sa fiarba 3 minute.

Se fierb pastele in apa cu sare, dupa instructiunle de pe pachet. Se scurg si se pun in sosul de rosii cu creveti. Se mai amesteca pe foc 2 minute si se opreste focul. Se presara cu patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu catev afrunzulite de busuioc sau parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu creveti si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]