Tarta cu caramel si ciocolata

de Miha in Prajituri, 31 Oct 2009 | 14090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu cereale
  • 50 g unt
  • Pentru caramel:
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura lichior de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caramel si ciocolata:

Blat:

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.


Turnam caramelul peste blatul de biscuiti, nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore. Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

TIPS-URI

1

biscuitii se pot inlocui cu orice alt sortiment va place

2

in compozitia de biscuiti cu unt se pot adauga nuci sau ciocolata, eventual si putin zahar daca folositi biscuiti populari

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure