Tarta cu ciuperci

de Irina in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 8569 vizualizari

 

Imi plac atat de mult ciupercile incat as inlocui oricand carnea cu o portie de ciuperci. Nu mai vorbesc despre cat de sanatoase sunt in comparatie cu carnea. Asa ca, pentru masa de seara am pregatit o tarta cu ciuperci. Iata si reteta:

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • o foaie de aluat de placinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat.

Ceapa am taiat-o pestisor.

Ouale le-am batut si amestecat cu smantana.

Am aranjat foaia de tarta intr-o tava unsa cu putin unt.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am adaugat ceapa si dupa ce s-a inmuiat putin am adaugat si ciupercile. Am condimentat simplu cu sare si piper. Nu dupa mult timp am oprit focul.

Am aranjat ciupercile pe aluat si am turnat deasupra amestecul de ou cu smantana.

Cum din foaia de luat mi-a mai ramas o bucata ( am decupat un patrat din ea), am taiat fasii cu care am ornat tarta, sub forma unui grilaj.

Am uns cu putin galbenus aluatul si am dat tava la cuptor.

Nu stiu exact cat am lasat-o, dar am urmarit-o pana s-a rumenit frumos pe deasupra si am oprit-o.

Poftim la masa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval