Tarta cu dovlecei

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2013 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50 ml ulei
  • 125 g parmezan/ cascaval ras
  • 125 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri.

Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si piper si amestecam toate ingredientele foarte bine.

Intr-un bol separat se bat albusurile pana devine o spuma tare si le adaugam pe rand peste aluatul cu galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn.

La sfarsit adaugam dovleceii taiati felii, amestecam bine si punem compozitia intr-o tava de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Tava se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se rumeneste tarta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]