As manca numai tarte. imi plac nespus, mai ales cele sarate, cu tot felul de umpluturi. Am incercat si cu dovlecel si pot sa va spun ca a fost delicioasa.
Aluatul: Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste tarta se aseaza o hartie de copt peste care punem boabe de fasole.Se lasa la copt cam 15 min la foc mediu.
Umplutura: Se curata dovleceii si se feliaza. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga dovleceii zvantati si rosiile taiate cubulete si condimentele. Se lasa la innabusit 10 minute, pana se evapora sucul de rosii. Se aseaza apoi in forma de tarta.
Intre timp, preparam sosul din 3 oua, 300 gr smantana, patrunjel ,piper si sare, pe care-l turnam peste dovlecei. Apoi feliile de cascaval. O lasam 45-50 minute la cuptor pana ce se formeaza o crusta deasupra, iar oul este inchegat.