Tartă cu lămâie și bezea

de LC in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 6122 vizualizari

 

Am văzut la Master Chef Us această tartă și mi-a rămas pe retină de atunci :))
Acum am câteva întrebări: rețeta pe care am folosit-o e foarte bună, gustoasă, cremoasă și fff dulce ...însă întrebarea mea e următoarea: crema e obligatoriu să rămână galbenă? pentru că eu de când am amestecat toate ingredientele ( nici nu apucasem să o pun pe foc ca să zic că am stricat-o acolo ) era mai mult portocalie , ca un caramel așa ( să fie de la ouăle de țară sau pur si simplu așa o fi rețeta asta? )

 

INGREDIENTE

Blatul:
  • 330 d făină
  • 100 g zahăr pudră
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 170 g unt rece
  • 2 linguri de lapte
  • 1 gălbenuș
  • un praf de sare
Crema:
  • 100 ml zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la două lămâi
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă + două gălbenușuri
  • 80 g unt
Bezeaua:
  • 80 g apă
  • 3 albușuri
  • 200 g zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lămâie și bezea:

Într-un bol se pune făina, zahărul pudră, sarea și untul tăiat bucățele. Amestecăm pînă fărâmițăm bucățelele de unt. Apoi adăugăm gălbenușul și laptele și frământăm  . Va avea un aspect de biscuite fărâmițat. Facem un guguluf din aluat și îl punem în folie alimentară și îl dăm 30 de minute la rece.

Pentru cremă am procedat astfel: Am pus toate ingredientele într-o crăticioară , păstrând jumătate din cantitatea de unt deoparte și am pus pe foc mic amestecând încontinuu cu telul, oprind focul atunci când amestecul a atins punctul de fierbere. După ce am luat-o de pe foc am adăugat și restul de unt.

Pentru bezea am procedat asftel: într-o crăticioară am turnat zahărul și apa și le-am fiert la 120 grade C. Când zahărul a atins  temperatura de 110 grade C m-am apucat să bat albușurle cu mixerul. Este important să calculăm bine timii pentru zahărul și albușurile trebuie să fie gata în același timp. Turnați puțin câte puțin  zahărul peste albușuri, amestecând la mare viteză. Când terminați de turnat  tot zahărul, reduceți viteza și bateți până ce se răcește compoziția.

Am uns o formă de tartă cu unt  și am întins aluatul aluatul obținut pe toată suprafața cu ajutorul degetelor. Înțepăm cu furculița și punem la cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și adăugăm crema și o punem iar pentru încă 10-15 minute. Apoi am scos tarta și am adăugat bezeaua și am mai dat la cuptor pentru încă 4 minute, până ce s-a rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lămâie și bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.05.2012, 20:20

Lady,bun rau ce-ai facut tu

Sim0na 1

15.05.2012, 08:29

Foarte fain arata!!!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]