Tarta cu lamaie si bezea

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Iul 2011 | 3851 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta

  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml apa rece

Crema

  • 4 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 2 linguri amidon
  • 80 gr unt
  • zeama si coaja de la doua lamai

Bezea

  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.


Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.


Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.

                                   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

14.07.2011, 23:13

RuxyRux 1

14.07.2011, 23:16

Ce deliciosenie ai pregatit tu Gabyta scumpa...mie prajiturile cu lamaie imi plac enorm...asa ca am pus reteta ta la favo...multumesc

mimmi 1

15.07.2011, 12:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de bezea sau mini Pavlova