Tartă cu lamâie şi bezea

de diaconta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 4568 vizualizari

 

Nu am să spun decât că-i grozav de bună,iar bezeaua nu mi-a reuşit niciodata aşa bine ca şi acum.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri faina de migdale
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • Sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru crema:

  • Zeama şi coaja de la 2 lamâi
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 80 gr amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamâie
  • 2 lingurite Limoncello(lichior de lamâie)
  • 100 gr unt
  • Visine confiate
  • Ciocolata alba

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • O lingurita Limoncello
  • O lingura amidon alimentar
  • Sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lamâie şi bezea:

Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit „nisipoasa”.Am adaugat oul si cele doua linguri de apa rece.

Am framântat doar pâna s-au omogenizat ingredientele.Am format o bila de aluat,am acoperit cu folie si am pus la frigider pâna a doua zi.

Am pregatit apoi crema.

Am razuit cele doua lamâi,apoi am stors zeama,150 ml .

Am amestecat galbenusurile cu zaharul ,zeama de lamâie si amidonul diluat cu putina apa.

Am pus totul pe baie de aburi si am amestecat pâna când compozitia s-a îngrosat.

Spre final am pus si lichiorul , siropul de lamâie si coaja de lamâie.

Când s-a racit am adaugat untul în crema.

Am întins foaia de tarta si am pus-o în tava tapetata cu unt si faina,îmbracând si peretii tavii.

Am întepat cu o furculita si am pus în cuptor sa se coaca pentru 10 minute.

Am scos tava,am pus visinele confiate,am razuit ciocolata alba,am pus crema si iar visine si ciocolata.

Pentru bezea,am batut albusurile într-un vas curat cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand zaharul.

La final Limoncello si amidonul,amestecând cu o paleta.

Am pus bezeaua deasupra cremei si am mai dat la cuptor(pe treapta de sus a cuptorului) pentru 20 de minute sau cât este necesar ca bezeaua sa se usuce si sa devina crocanta.

Am lasat tava  sa se raceasca  în cuptor.Am portionat când s-a racit complet.

 

 

Pofta dulce !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lamâie şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:03

super buna

Ina 1

04.03.2018, 09:25

Ce reteta frumoasa mi-a recomandat azi Bucatarasul si pe care n-o vazusem pana acum

diaconta 1

04.03.2018, 12:11

Ina,ma bucur ca ti-a placut
Uite ca mi-am adus si eu aminte de ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cremos cu portocala