Tarta cu pere si migdale

de Julie in Prajituri, 16 Sep 2011 | 4627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  •  un praf de sare,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina.
  • Umplutura:
  • 3-4 pere,
  • 2 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • stafide,
  • fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si migdale:

Umplutura:

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform.

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se pune intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 5-6 minute in cuptorul deja incins. Se scoate tava si se aseaza perele, curatate de coaja si taiate in felii. Deasupra se toarna sosul de smantana si se presara stafide si fulgi de migdale. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello