Tarta cu piept de pui si ciuperci

de Miha in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 20698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 100 g cotlet haiducesc
  • 3 ciuperci mari
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri suc de rosii
  • usturoi
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si ciuperci:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.

Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.

Se portioneaza si se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulet cu oua umplute